HTML

A világ szépségei

Az esztétika a szépség természetével foglalkozó filozófiai ág. (A szó eredetije a görög ‘aiszthészisz’, amelynek jelentése meglátás, észlelés, érzékelés.) Az esztétika szót először Alexander Gottlieb Baumgarten német filozófus használta, aki hozzájárult az esztétika tanulmányának, mint önálló filozófiai területnek a megalapozásához. Melléknévként az ‘esztétikus’ kifejezést olyan dolgokra használjuk, amelyek eleven, élénk, felpezsdítő hatást váltanak ki belőlünk.

Friss topikok

Archívum

Jessica Biel

admin87 2012.02.03. 08:01

Jessica Claire Biel (Ely, Minnesota, 1982. március 3. – ) amerikai színésznő

Élete

Boulderben (Colorado államban) nőtt fel az öccsével együtt, miután a családja áttelepedett a „sziklás államba”. Szeretett énekelni, táncolni, görkorcsolyázni és biciklizni is. 1994-ben az International Modeling & Talent Association fedezte fel. Itt nyerte el a Young Actor’s Space ösztöndíjat.

Iskolai évei

Jessica kilencévesen (1991) állt először színpadra. Játszott pl.: A szépség és a szörnyeteg, A láthatatlan ember című darabokban, amíg szépsége el nem indította modellkarrierjén a Limited Too-nál. Itt két évig volt.

A nagy áttörés 1996-ban volt, amikor megkapta Mary Camden szerepét a Hetedik Mennyország című filmben. A sorozat fogatása alatt magántanuló lett.

Egy évvel később együtt játszott Peter Fondával az Ulee aranyában, ezzel pedig felfigyeltek rá a Sundance és a Cannes-i Filmfesztiválokon is. Egy évvel később Jonathan Taylor Thomasszal játszott együtt a Látástól Mikulásig című filmben.

Karrierje

A kezdeti kisebb filmek után 2001-ben Freddie Prinze Jr.-ral játszott a Kapás van! című filmben. Következő évben a Vonzás szabályaiban tűnt fel. Majd következtek zsinórban a sikeres filmek, a Texasi láncfűrészes (2003), a Mobil (2004) Kim Basingerrel és a Penge – Szentháromság (2004) Wesley Snipesszal és Ryan Reynoldsszal. 2005-ben is három filmje készült el: az Elizabethtown (film) Orlando Bloommal és Kirsten Dunsttal, valamint a London és a Lopakodó. 2006-ban A mágus (film, 2006) következett. 2006-ban jelent meg a Bátrak hazája című filmje is. 2007-ben Julianne Moore és Nicolas Cage oldalán a Next – A a holnap a múltéban játszott, majd pedig Adam Sandler filmjében láthattuk, a Férj és férjben. Ezek után jött, a Powder Blue. Aztán az 1920-as években játszódó vígjáték a Könnyed erkölcsök (2008) következett.

2000-ben a #30 lett a Maxim magazin a világ 100 legszexisebb nője listán.

Magánélete

1999–2001 között Adam LaVorgnával volt, ő játszotta Robbie Palmert a Hetedik mennyországban. 2001–2006 között Chris Evansszel járt. 2006-ban Derek Jeterrel találkozgatott. Ugyanebben az évben még Ryan Reynoldsszal is összehozták. 2007-től viszont Justin Timberlake-kel van együtt.

Címkék: jessica claire biel jessica biel színésznő amerikai

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szepek.blog.hu/api/trackback/id/tr224055486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása